Єдина вижила в укритті після обстрілу: у лікарні Львова відсвяткували 10-річчя дівчинки з Вугледара

Єдина вижила в укритті після обстрілу: у лікарні Львова відсвяткували 10-річчя дівчинки з Вугледара

Фото
Укрінформ
У Львівській лікарні Святого Миколая відсвяткували перший ювілей дівчинки з Вугледара на Донеччині, яка єдина вижила в укритті після обстрілу з танка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Першого медоб'єднання Львова.

«Вероніка єдина вижила в укритті багатоповерхівки у Вугледарі, де ховалася разом з рідними під час обстрілів. Її впізнали лише по шраму на лікті. Вероніка - єдина, хто вижив в укритті того дня. І сьогодні їй виповнилося 10 років. Зранку Веронічка задмухала свічки на торті і загадала бажання: швидше одужати», - повідомили в медзакладі.

У лікарні розповіли, що 9 квітня росіяни прицільним вогнем із танка накрили сховище 9-поверхівки у Вугледарі, де проживала родина дівчинки. Батько, бабуся, дядько з дружиною - загинули всі. Як потім сказали сусіди, мабуть, дорослі останньої миті накрили Вероніку собою.

Саме сусіди знайшли понівечену дівчинку під завалами. Уламок снаряда потрапив в голову, на лівій руці відірвало великий палець, праву - частково паралізувало.

Рідних Вероніки сусіди поховали на подвір’ї місцевої церкви, дівчинку відправили спершу до Дніпра, а потім - до львівської Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

У львівській лікарні відсвяткували 10-річчя дівчинки з Вугледара - єдиної, хто вижив в укритті після обстрілу / Фото: Першого медоб'єднання Львова

«У нас Вероніка уже місяць. Позаду в неї операція: команда офтальмологів успішно усунула дефект повіки та сітківки ока, аби зберегти його функцію. Згодом на дівчинку чекає іще одне втручання: уламок снаряда досі у неї в голові, і видалити його поки неможливо. Лікарі чекають, поки загоїться рана. З маленькою пацієнткою працюють реабілітологи. Вероніка вже робить перші кроки і вчиться заново ходити, до неї нарешті починає повертатися пам’ять», - додали в лікарні.

Читайте також: Кількість поранених дітей в Україні внаслідок агресії рф зросла до 424

Вероніку у Львові знайшов її дядько і за першої ж можливості приїздить до неї з Києва.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії станом на ранок 18 травня в Україні постраждали щонайменше 653 дитини, зокрема загинули 229 дітей, поранень зазнали понад 424 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-