На півдні ЗСУ ліквідували 130 загарбників та знищили два склади боєприпасів

На півдні ЗСУ ліквідували 130 загарбників та знищили два склади боєприпасів

Укрінформ
За минулу добу на півдні України ЗСУ знищили 130 російських загарбників, три модернізовані танки та два склади боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

За інформацією командування, на лінії зіткнення в Миколаївській та Херсонській областях продовжується ведення бойових дій.

Війська рф, як і раніше, позбавлені можливості просування вперед, облаштовують свої позиції та, намагаючись закріпитися, переходять до оборони. Водночас тривають обстріли позицій українських захисників з мінометів та ствольної артилерії.

У відповідь ракетно-артилерійські підрозділи й авіація ОК "Південь" протягом доби завдали позиціям противника 110 уражень. У результаті втрати ворога за добу становлять 130 військових та 26 одиниць техніки, серед яких авіадесантна самохідна артилерійсько-мінометна установка, три модернізовані танки Т-72Б3, десять одиниць броньованої та 12 - автомобільної техніки.

Читайте також: Українські військові відбили в зоні ООС 12 атак ворога

У Херсонській області в районі П’ятихатки та Степанівки українські захисники знищили два ворожі склади боєприпасів.

Також зазначається, що фахівці СБУ знешкодили агентурну мережу рф, яка мала забезпечити проникнення ворожих диверсійних груп у Миколаїв.

Встановлено, що агентурна група з п'яти місцевих жителів була сформована резидентом під кураторством генерала російських загарбницьких сил.

Корабельне угруповання військово-морських сил ворога, за даними ОК "Південь", перебуває в готовності до завдання ракетних ударів щонайменше 30 крилатими ракетами.

В Одеській області ситуація стабільна та контрольована. Сили оборони вжили заходів для забезпечення надійної охорони державного кордону, зокрема на ділянці з невизнаною Придністровською Молдовською республікою.

Читайте також: Повітряні сили та ППО за добу уразили 15 ворожих цілей

За інформацією ОК "Південь", провокації у вигляді інформаційних вкидів та імітацій терактів по той бік кордону є непереконливими й успіхів не мають.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого до 17 травня ліквідували близько 27 900 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-