У боях на фронті беруть участь 25 із 32 бригад тероборони

У боях на фронті беруть участь 25 із 32 бригад тероборони

Укрінформ
Із 32 бригад територіальної оборони вже близько 25 в повному складі або частково беруть участь у бойових діях.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив начальник штабу Територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко.

"Воїни підрозділів територіальної оборони практично з першого дня повномасштабної агресії росії ведуть активну участь у бойових діях проти ворога. Сьогодні з 32 бригад територіальної оборони вже близько 25 бригад в повному складі або частково беруть участь у бойових діях. Бійці тероборони відіграли важливу роль в обороні і звільнені Київської, Чернігівської, Сумської областей, в обороні Маріуполя. Бійці Харківської тероборони після оборонних дій беруть участь в контрнаступальних операціях і вже вийшли на одну з ділянок нашого державного кордону”, - сказав Собко.

Стосовно можливої участі сил територіальної оборони в бойових завданнях у районі бойових дій, він зазначив: згідно із законом України про національний спротив, у разі відповідного рішення Головнокомандувача ЗСУ, підрозділи ТрО можуть залучатися до таких завдань.

Читайте також: Тероборона в зоні бойових дій воює разом із ЗСУ та отримує важке озброєння

“Сили територіальної оборони є складовою Збройних сил України разом з іншими родами військ, підпорядковуються Головнокомандувачу ЗСУ і виконують його накази. У значної кількості громадян нашої країни є уявлення, що сили тероборони мають виконувати виключно завдання оборони своїх регіонів. Але це хибна думка, адже закон України про національний спротив чітко визначає, що у разі відповідного рішення Головнокомандувача ЗСУ підрозділи та частини сил тероборони можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони та бойових завдань по всій території України. У нас одна війна на всіх. Україна також одна на всіх. І Перемога буде одна на всіх!”, - наголосив Собко.

Читайте також: На Одещині додатково підготували дві тисячі добровольців для тероборони

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-