На Одещині додатково підготували дві тисячі добровольців для тероборони

На Одещині додатково підготували дві тисячі добровольців для тероборони

Відео
Укрінформ
Командування 126-ї окремої бригади тероборони здійснило підготовку ще двох тисяч добровольців для захисту області від загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба 126-ї окремої бригади територіальної оборони Одеси.

«На тлі ворожого вторгнення в Україну, демонстраційних дій щодо готовності до наступу та активізації військ рф з боку невизнаного Придністров’я командування 126 окремої бригади тероборони організувало підготовку більш як двох тисяч осіб добровольчих формувань територіальних громад Одеської області. Вмотивовані, рішучі патріоти різних вікових категорій та соціальних статусів, готові зі зброєю в руках відстоювати своє право жити у вільній квітучій Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час навчань добровольцям надані теоретичні знання та практичні вміння з вогневої підготовки, застосування протитанкових засобів ураження і надання першої домедичної допомоги в умовах бою. В тому числі ретельно відпрацьована контрснайперська і протидиверсійна боротьба, а також далеке тактичне переміщення.

Усього до навчань були залучені більш як 10 тисяч добровольців різних районів Бессарабії.

Читайте також: В Одесі бійці тероборони під час риття окопів знайшли стародавні амфори

Як повідомлялося, Одеська обласна військова адміністрація здійснила низку заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності регіону від загарбників. Зокрема, за кошти фонду «Оборона Одещини» обсягом 33 млн грн закупили 3 тис. бронежилетів та уніформ для військовослужбовців, а також берці, генератори і LED-прожектори. Крім того, за кошти фонду ОВА здійснює закупівлю 2 тис. пар берців, 500 бронежилетів, 2 тис. комплектів форми та розвідувальні дрони.

Метою цільового фонду «Оборона Одещини», створеного розпорядженням очільника ОВА, є акумулювання та використання коштів для зміцнення боєздатності формувань територіальної оборони та інші потреби, пов’язані з організацією захисту області від загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-