На Луганщині ворог зазнає втрат та відступає біля Сєвєродонецька – Гайдай

На Луганщині ворог зазнає втрат та відступає біля Сєвєродонецька – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині російські війська зазнають втрат та відступають на підступах до Сєвєродонецька, але не зупиняються. Для стримування ворога ЗСУ підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«рашисти несуть втрати та відступають на підступах до Сєвєродонецька, але не зупиняються. Аби стримати окупантів, наші захисники підірвали залізничні мости між Рубіжним та обласним центром!» – написав очільник області.

За його словами, на Луганщині ворог продовжує наступати, бої тривають майже цілодобово.

Читайте також: У Сєвєроднецьку внаслідок ворожого обстрілу загинули чоловік та жінка

Вчора вдень росіяни знову штурмували Тошківку та Комишуваху. А в Борівському, що розташований біля Сєвєродонецька, зазнали втрат та відступили.

«Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. рашистські підрозділи укомплектовані лише на 20%. На Попаснянському напрямку росіяни самі впоратися не можуть, тож об’єднуються з представниками приватних військових компаній. Дякуючи Білогорівці, орків вже не так багато)», – зазначив Гайдай.

Він уточнив, що українські захисники підірвали захоплені росіянами залізничні мости між містами Рубіжне і Сєвєродонецьк для того, щоб стримати наступ окупаційних сил росії на Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

Керівник ОВА нагадав, що на лугансько-донецькому напрямку за минулу добу відбито 17 атак ворога, знищено три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника.

Вночі на Сєвєродонецькому напрямку активних бойових дій на лінії фронту не було, тож загарбники потужно гатили по мирних. Сім багатоповерхівок та будівля ВПУ отримали пошкодження внаслідок обстрілів.

Найбільші руйнації – у селах Попаснянської громади, 20 будинків пошкоджено у Комишувасі, Катеринівці, Новозванівці та Троїцькому.

Читайте також: Зведення ОВА: масовані обстріли на Херсонщині, Луганщині та Донеччині

У Гірській громаді – вісім приватних будинків та три багатоповерхівки (Гірське, Золоте, Тошківка).

«15-річний підліток отримав поранення в Лисичанську, зараз перебуває в лікарні в Дніпрі», – констатував керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-