Зведення ОВА: масовані обстріли на Херсонщині, Луганщині та Донеччині

Зведення ОВА: масовані обстріли на Херсонщині, Луганщині та Донеччині

Укрінформ
росія масово обстрілює територію Херсонської, Луганської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 16 травня.

Сьогодні вранці у Миколаєві пролунала серія сильних вибухів внаслідок ракетних ударів та ударів із РСЗВ російських військ по житлових кварталах. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу виникли пожежі в автомобілі та меблевому салоні. Поранена одна людина.

Вчора вдень і ввечері війська рф обстріляли Широківську громаду, пошкоджені будинки, є поранені. У Березнегуватській громаді вдень і ввечері були обстріли. Двоє людей загинули, одна людина поранена, пошкоджені житлові будинки.

У Херсонській області ситуація стабільно критична, загарбники продовжують обстріл населених пунктів та позицій Збройних сил України на підконтрольних територіях. Бойові дії ведуться поблизу Херсона та у громадах неподалік Зеленодольська, Кривого Рогу, Снігурівки та Миколаєва. Місцеві жителі повідомляють про значні пошкодження та зруйновані будинки, школи, дитсадки, знищену та заміновану дорожню інфраструктуру.

У Харкові внаслідок обстрілів упродовж доби поранені четверо людей у Шевченківському районі та в районі Салтівки. Росіяни завдавали ударів по Чугуївському району Харківської області, дві людини поранені. У Дергачах, Барвінковому внаслідок обстрілів постраждалих немає. Бої тривають на Ізюмському напрямку.

Читайте також: На Харківщині сили тероборони вийшли до кордону з росією

На Луганщині російські війська ведуть масовані обстріли Сєвєродонецька. Із артилерії та систем залпового вогню також ворог атакує Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Рубіжне, Воєводівку, Білогорівку. Внаслідок обстрілу сєвєродонецької лікарні двоє людей загинули, 9 поранені, в тому числі одна дитина. Вночі агресор обстрілював Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Детальна інформація про наслідки уточнюється.

У Донецькій області ситуація є гострою, але контрольованою. Інтенсивні ворожі обстріли - по всій лінії фронту. Росіяни намагаються вивести з ладу промислові об'єкти: 15 травня вони обстріляли Фенольний завод у Нью-Йорку, сьогодні вкотре під обстрілами опинився Авдіївський коксохімічний завод. У Мар‘їнській громаді з 4:00 ворог обстрілював село Новомихайлівка і двічі здійснив авіанальоти.

Читайте також: Авіація рф обстріляла промислові об’єкти у глибині території України

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Сумській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-