У Сєвєроднецьку внаслідок ворожого обстрілу загинули чоловік та жінка

У Сєвєроднецьку внаслідок ворожого обстрілу загинули чоловік та жінка

Фото
Укрінформ
У Сєвєродонецьку Луганської області внаслідок ворожого обстрілу 15 травня на місці загинули чоловік та жінка.

Як передає Укрінформ, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомів у Телеграмі.

"Чоловік і жінка загинули на місці. Росіяни обстріляли будинок у старих районах міста приблизно о 16:00. Ще одного чоловіка госпіталізовано", - ідеться у повідомленні.

Крім того, дев’ятеро осіб отримали поранення позавчора після артилерійської атаки ворога по лікарні в Сєвєродонецьку.

До дитячої лікарні у Дніпрі госпіталізовано 15-річного хлопця з Лисичанська, який отримав травми під час обстрілу міста російською армією.

За словами Гайдая, українські війська тримають фронт поблизу Борівського і Тошківки: "Поблизу Борівського загарбники отримали жорстку відсіч і відступили. Атакували також в напрямку Тошківки".

"Там знову багато руйнувань житлового фонду. Зокрема це села Попаснянської громади. В Комишувасі, Катеринівці, Новозванівці та Троїцькому пошкоджено 20 будинків. У містах Гірське та Золоте, а також у самій Тошківці – загалом 11, з яких три багатоповерхівки".

Крім того, вчора вдень зафіксовані влучання у сім багатоповерхівок в нових районах Сєвєродонецька, пошкоджена будівля професійного училища.

Із артилерії та систем залпового вогню також російські війська атакували Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Рубіжне, Воєводівку, Білогорівку.

На фронті 15 травня відбито 17 атак ворога. Знищено три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки, один ворожий автомобіль.

Підрозділи ППО збили два ворожі гелікоптери (Ка-52 і Мі-28) та п’ять безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10".

Загалом за тиждень на Луганщині і Донеччині відбито 93 ворожих атаки. Знищено один зенітний ракетний комплекс, 58 танків, 26 артилерійських систем (з них 1 РСЗВ), 98 одиниць бойової броньованої техніки, сім одиниць спеціальної інженерної, 33 одиниці автомобільної техніки ворога та одну зенітну установку.

Підрозділи ППО збили чотири гелікоптери та 27 безпілотних літальних апаратів загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, Гайдай поінформував, що евакуація з Луганщини не зупиняється. Люди попереджені про ризики, 15 травня із Сєверодонецька патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл. Ніхто не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-