У росії немає розуміння, що робити із захопленими територіями України - радник глави МВС

У росії немає розуміння, що робити із захопленими територіями України - радник глави МВС

Укрінформ
У рф нині немає розуміння щодо того, що робити із захопленими українськими територіями.

Про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив у ефірі телеканалу «Прямий», передає кореспондент Укрінформу.

Денисенко зауважив, що у п’ятницю Херсонську область відвідала віцеспікер держдуми рф Анна Кузнецова.

«Фактично щодня ми бачимо чи то на Донбасі, чи то на Херсонщині когось із високопосадовців рф. Судячи з усього, вони їздять сюди, щоб зробити певні висновки з того, що робити далі з цими територіями, поки якогось рішення у москві не прийнято», - сказав він.

Читайте також: Поставлені «керувати» на Херсонщині офіціантки і вишибали вже планують втечу до Криму

За його словами, є розуміння того, що багато хто схиляється і схиляє президента рф путіна до думки про анексію цих територій.

«І очевидно, що йому теж це було б найбільш приємно, але поки рішень про анексію будь-яких територій вони не прийняли. Бо розуміють, що це різко погіршує переговорний процес, і фактично, велика частина країн може просто вийти із переговорного процесу, як тільки буде оголошено про початок анексії», - заявив радник міністра.

Він також прокоментував заяву начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова про те, що війна в Україні має закінчитися до кінця року, а переломний момент відбудеться у серпні.

«Якщо говорити про те, чи погоджуся я з таким висновком, у цілому можу сказати, що я вважаю, що активна фаза бойових дій не може тривати надто довго. Вона може тривати максимум 3-4 місяці. Тому так, справді, десь до кінця літа – початку осені, очевидно, все ж таки відбудеться злам у цій війні, і потім вона буде переходити у зону чи то заморозки, чи то переговорного процесу. Тут поки що дуже тяжко щось прогнозувати», - сказав Денисенко.

Водночас він не погодився із думкою, що після 9 травня стався певний злам для рф, бо загарбникам не вдалося здобути значних перемог. «Ми цього не бачимо. Ми розуміємо, що вони не досягли жодних цілей, які ставили, але говорити про те, що відбувся злам, ще, на жаль, зарано», - сказав Денисенко.

Читайте також: СамопроголошенекерівництвоМелітополя та області не брало участь у “переможномупараді

Він також не згоден із твердженням, що настала третя фаза війни - так званої заморозки, коли росіяни починають окопуватися на захоплених територіях. За словами радника міністра, наразі тривають активні бойові дії, російська армія ще намагається робити останній ривок. «До третьої фази, до заморозки, ще, на жаль, далекувато», - вважає він.

На його думку, не можна виключати, що рф буде затягувати війну, аби створювати напругу і продовольчу кризу і шантажувати Європу, проте резерви у росії не безмежні.

«Вони справді великі, але не гумові. І реально треба розуміти те, що інфляція там (у росії - ред.) збільшується. У них під загрозою приблизно 2 мільйони робочих місць. ...Це приблизно 10% безробітних по країні. У принципі, у них ситуація складна, і вони почнуть відчувати це ближче до листопада», - вважає Денисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-