Самопроголошене “керівництво” Мелітополя та області не брало участь у “переможному” параді

Самопроголошене “керівництво” Мелітополя та області не брало участь у “переможному” параді

Укрінформ
Самопроголошений мер Мелітополя та окупаційний “губернатор” не брали участь у параді, який проходив у місті 9 травня. Натомість людей для участі у заході привезли з окупованого Криму.

Про це в ефірі національного телемарафону новин поінформував міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“З 8 травня на автобусах почали привозити людей з Криму для участі в медійному заході. Так, деяка частина заходу - це жителі Мелітополя, але це точно не та кількість, яку показали російські ЗМІ. Так зване самопроголошене керівництво м. Мелітополя та так званий керівник області не брали участь у параді”, - сказав Федоров.

Читайте також: 9 травня росія буквально «танцювала на кістках» у Маріуполіполіція порушила справу

За його словами, окупанти обманом затягли людей на парад. Здебільшого це були літні люди.

“Їх просто ввели в оману, зіграли на їх історичній пам'яті. Хочу сказати, що в Мелітополі ми кожного року святкували День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ветеранів вітали, їх залишилось трохи більше 30 в місті”, - сказав Федоров.

Мер також зазначив, що мелітопольці чекають на деокупацію і вони не згодні з наративами радянського союзу, які нав’язують окупанти.

На сьогодні в місті є дефіцит продуктів за доступними цінами. Адже ті продукти, які завозяться з Криму, не по кишені жителям. З Мелітополя виїхала майже половина мешканців.

Читайте також: російські загарбники призначили «губернатора» Запорізької області

Як повідомляв Укрінформ, евакуаційна колона, яка виїхала 8 травня з Мелітополя та їхала на Запоріжжя через Оріхів, потрапила під обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-