Так виглядає Маріуполь - жахливі умови, в яких виживають його мешканці

Так виглядає Маріуполь - жахливі умови, в яких виживають його мешканці

Відео
Укрінформ
У заблокованому Маріуполі питна вода для населення малодоступна, але всі підвали житлових будинків затоплено.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Гуманітарна ситуація. Вода. Всі підвали затоплено, вулиці перетворено на ріки. Робітники водоканалу отримали водолазне спорядження та намагаються безуспішно ремонтувати пориви в підвалах. Питна вода все також малодоступна. Для більшості маріупольців треба подолати великий шлях до точок видачі води (бочки або водовози), однак там води не вистачає», - написав Андрющенко.

Читайте також: «Маріупольський щоденник»: фотографії як доказ агресії і злочинів росії

Він також зазначив, що крім проблеми з водою, у місті є проблема нестачі їжі для мешканців, а також брак грошей.

«Їжа. Без змін. Збільшується потік торговців з навколишних сіл та зростання стихійних ринків. Але проблема - гроші. З’явилась друга точка «обналу» гривні біля «Метро». Курс 1,8 але в Донецьку 2,2. Мародери під «кришею» самомера Іванченко грабують маріупольців навіть тут», - повідомив радник мера.

Читайте також: Захисники «Азовсталі» просять західних лідерів допомогти організувати евакуацію поранених

Він опублікував коротке відео з вулиць Маріуполя, де можна побачити, в яких жахливих умовах мешкають та виживають сьогодні там люди, де все розбито, розтрощено та засмічено.

«Взагалі реалії Маріуполя на зараз краще раз побачити, аніж почути. 150-170 тис. маріупольців залишаються заручниками окупаційної влади. Майже без шансу вирватись в Україну», - заявив Андрющенко.

Читайте також: Масові поховання під Маріуполем у травні збільшились на 140 метрів - знімки з супутника

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без нормального енергопостачання, водопостачання та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-