росія вбила в Україні вже 227 дітей

росія вбила в Україні вже 227 дітей

Укрінформ
Через повномасштабне вторгнення рф в Україну загинуло 227 дітей, понад 420 дістали поранення.

Про це пресслужба Офісу генерального прокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на ранок 14 травня 2022 року більше ніж 647 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційними даними, 227 дітей загинули та понад 420 отримали поранення», – уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Як поінформували ювенальні прокурори, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 99, Чернігівській – 68, Херсонській – 48, Луганській – 45, Миколаївській – 44, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирській області – 15.

Читайте також: Через російську агресію евакуювали 264 заклади цілодобового перебування дітей

Зокрема, 12 травня у медзакладі помер 12-річний хлопчик, який був тяжко поранений 1 травня під час обстрілу Попасної Луганської області.

Також у відомстві заявили, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл було пошкоджено 1748 закладів освіти, при цьому 144 з них було зруйновано повністю.

Як повідомлялося, станом на 13 травня в Україні загинуло 226 та постраждало 420 дітей через військову збройну агресію з боку російської федерації.

президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, а також тероризують цивільне населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-