Через російську агресію евакуювали 264 заклади цілодобового перебування дітей

Через російську агресію евакуювали 264 заклади цілодобового перебування дітей

Укрінформ
Внаслідок російської агресії 264 заклади цілодобового перебування дітей евакуйовані повністю або частково, 83 з них перемістилися в безпечні регіони України, 181 заклад перемістився за кордон.

Про це на брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила радниця - уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, співголова координаційного штабу з питань захисту прав дітей в умовах воєнного часу Дар'я Герасимчук.

“Загалом 264 заклади, в яких на цілодобовому перебуванні знаходилися діти, велика частка серед яких - діти зі статусом дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, здійснили часткову або здебільшого повну евакуацію. З цих 264 закладів 83 перемістилися в безпечні місця в Україні та 181 заклад перемістився за кордон. Але ця статистика постійно зростає, адже ми продовжуємо евакуацію”, - сказала Герасимчук.

Вона назвала країни, куди здебільшого евакуйовані дитячі заклади. “Серед країн, які приймають найбільше наших дітей: Польща - 47% всіх дітей, Німеччина - 14%, Італія - близько 5%, Австрія - 6%, Туреччина - 4%. В інших країнах прийняли менший відсоток, але ми вдячні всім країнам, які приймають наших дітей і забезпечують їм належні умови перебування”, - зазначила радниця Президента.

Читайте також: Загарбники викрали 2 389 українських дітей

Також Герасимчук оприлюднила останні дані щодо пошкоджень закладів освіти внаслідок дій російських загарбників.

“Міністерство науки і освіти нам повідомило, що, за останніми даними, в країні пошкоджено 1721 заклад освіти, 139 закладів освіти повністю зруйновано”, - сказала Герасимчук.

Як повідомлялося, за офіційними даними, російські окупанти вбили 226 українських дітей; понад 420 дітей отримали травми і поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-