У лікарнях зараз - 218 дітей, тяжко поранених російськими військовими

У лікарнях зараз - 218 дітей, тяжко поранених російськими військовими

Укрінформ
На сьогодні, за офіційними даними, російські окупанти вбили 226 українських дітей; понад 420 дітей отримали травми і поранення.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявила Дар'я Герасимчук - радниця - уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

"На сьогодні вбитими є 226 українських дітей, підкреслю - вбиті російськими окупантами. Постраждали понад 420 дітей, це ті діти, які отримали травми і поранення”, - заявила Герасимчук.

За її словами, ці дані є приблизними, оскільки неможливо отримати повну інформацію з окупованих територій.

Читайте також: Кількість поранених дітей в Україні внаслідок агресії рф зросла до 420

“На 11 травня 218 дітей проходять лікування в закладах охорони здоров’я. Серед тих дітей, які отримали поранення і взагалі проходили лікування, найбільше дітей віком від 7 до 14 років - 51%. 93% всіх дітей, які звертались за медичною допомогою, - це діти, які отримали мінно-вибухові або вогнепальні поранення. 14 дітей отримали ампутації верхніх чи нижніх кінцівок. Тобто ми можемо сказати, що російська федерація воює проти наших дітей”, - сказала Герасимчук.

Читайте також: У квітні в Україні загинули щонайменше 100 дітей - ЮНІСЕФ

Вона нагадала, що ініціативна група з питань захисту прав дітей в умовах воєнного часу працювала в Україні від початку ескалації бойових дій. З 17 березня вона перетворилася на координаційний штаб з питань захисту прав дітини при Кабінеті Міністрів.

"Ми отримуємо і підсумовуємо дані від різних міністерств, які залучені до роботи в цьому координаційному штабі", - зауважила Герасимчук.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-