У квітні в Україні загинули щонайменше 100 дітей - ЮНІСЕФ

У квітні в Україні загинули щонайменше 100 дітей - ЮНІСЕФ

Укрінформ
Розв’язана росією війна в Україні лише минулого місяця забрала життя щонайменше 100 дітей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засіданні Ради Безпеки ООН розповів заступник виконавчого директора Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Омар Абді.

“З кожним днем все більше українських дітей стикаються із жахами цієї війни. Лише минулого місяця ООН підтвердило загибель щонайменше сотні дітей. Ми вважаємо, що справжня кількість загиблих значно вища”, - сказав Абді.

За його словами, ще більше дітей отримали поранення та постали із серйозними порушеннями їх прав, мільйони були змушені залишити домівки. “Війна в Україні, як усі війни, - криза захисту та прав дітей”, - наголосив дипломат.

Читайте також: В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 3 496 цивільнихООН

Абді додав, що війна позбавляє дітей права на освіту, а “дистаційне навчання може бути лише тимчасовим рішенням”. “Близько 3,7 млн дітей в Україні та за кордоном користуються дистанційним та онлайн навчанням. Однак залишаються величезні перешкоди, серед яких: обмеження місткості та ресурсів, мовні бар’єри та непередбачуване переміщення дітей та їх родин”, - зазначив він.

Як повідомлялося, в Україні станом на 11 травня внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 226 дітей, 417 - зазнали поранень.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-