Держава орієнтується на потребу забезпечити всім необхідним 1 мільйон військових – Резніков

Держава орієнтується на потребу забезпечити всім необхідним 1 мільйон військових – Резніков

Укрінформ
В оборонному секторі держава орієнтується на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога.

Про це у Фейсбуці написав міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

«Було запущено процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України. Це стосується і закупівель, і виробництва необхідного. Ми орієнтуємося на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога», - написав Резніков.

Він додав, що з 24 лютого до кінця квітня із загальної кількості бронежилетів, наданих силам оборони, 50% забезпечило Міністерство оборони, а інші 50% – це різні форми благодійної допомоги.

«Станом на 13 травня це відношення становило вже 57% на 43%. Кожного дня ми нарощуємо обсяги постачання», - зазначив міністр

Зараз, за його словами, у рамках курсу, який визначив уряд, робиться акцент на стимулювання українських виробників.

«Наші виробники, які забезпечують необхідну якість бронежилетів, шоломів, форменого одягу, взуття тощо вже завантажені замовленнями до кінця року, є чіткий графік постачання», - написав Резніков.

Так само Україна активно шукає міжнародну технічну допомогу. Наприклад, за його словами, Міністерство оборони знайшло у Туреччині партію бронежилетів, її в якості допомоги нашій країні оплатив уряд Японії. Фахівці Міноборони відпрацювали весь процес, логістику, і наші воїни отримали захист.

«Вже зараз ми тримаємо планку, щоб кожного дня в резерві було засобів бронезахисту не менше, ніж на 2 бригади. І цей обсяг зростатиме», - додав Резніков.

Також, за словами міністра, Україна веде перемовини з партнерами не тільки про імпорт, а й про ремонт нашої техніки, побудову спільних виробничих ланцюгів.

Міністр наголосив, що наступні тижні будуть складними.

«Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора. Понад 1,5 тис. українських воїнів вже навчаються чи у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися в якості інструкторів. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій», - зазначив Резніков.

За його словами, поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова.

Читайте також: Україна входить у довготривалу фазу війни - Резніков

Як наголосив міністр, зростання тиску санкцій на росію та збільшення іноземної допомоги Україні у перспективі кількох місяців мають створити умови, за яких кремль остаточно втратить шанси досягти бодай якогось успіху. Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-