ЗСУ знищили багато техніки рф при спробі перетнути Сіверський Донець – Міноборони Британії

ЗСУ знищили багато техніки рф при спробі перетнути Сіверський Донець – Міноборони Британії

Укрінформ
Українські військові успішно запобігли спробі перетину російськими загарбниками річки Сіверський Донець, що на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«Українські війська успішно запобігли російській спробі перетнути річку на Донбасі. На знімках видно, що під час форсування річки Сіверський Донець на захід від Сєвєродонецька росія втратила значну бронетанкову техніку щонайменше однієї батальйонної тактичної групи, а також розгорнуту техніку понтонно-мостового парку», – заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що переправа через річку в неконтрольованому середовищі є надзвичайно ризикованим маневром і свідчить про тиск, якого зазнає російське командування, щоб досягти прогресу у своїх операціях на сході України.

Читайте також: Ворог наступає на Лиманському напрямі, але зазнає нищівних втрат – Кириленко

Зазначається, що російські війська не змогли досягти жодного значного просування, попри зосередження сил у цьому районі після виведення та передислокації своїх підрозділів з Київської та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-