На півдні ЗСУ завдали понад 100 ракетних та авіаударів по позиціях ворога

На півдні ЗСУ завдали понад 100 ракетних та авіаударів по позиціях ворога

Відео
Укрінформ
На півдні України ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією ЗСУ упродовж доби, 12 травня, завдано понад 100 ударів по позиціях ворога.

Загальні втрати склали: 57 окупантів, шість одиниць броньованої та три – автомобільної техніки, передає Укрінформ із посиланням на штаб оперативного командування "Південь".

У Херсонській області окупанти усвідомили, що потрапили до законодавчої пастки із псевдореферендумом та включенням області до складу РФ. На вулицях тимчасово окупованого Херсона з'являються українські прапори як свідчення того, що населення не сприймає нав'язані ворогом символи, владу, спосіб життя.

Читайте також: російські війська націлились захопити всю Херсонщину – командування «Південь»

На Миколаївщині ворог продовжував артилерійський та ракетно-залповий обстріл промислових об'єктів, міської та приміської інфраструктури. Таким чином, ворог чинить психологічний тиск на мирних жителів населених пунктів, намагаючись їх змусити прийняти "рускій мір" замість страху перед обстрілами.

Читайте також: Обстріли Миколаївщини: за минулу добу росіяни поранили 11 людей

На Одещині ворог продовжує розхитувати ситуацію навколо прокладання сухопутного коридору від Криму до Придністров'я.

Читайте також: Українська ППО за добу збила сім ворожих повітряних цілей

Корабельне угруповання РФ у Чорному морі складає чотири кораблі і два підводні човни, що несуть понад 30 крилатих ракет типу "Калібр". Загроза ракетних ударів як на півдні, так і по всій території України залишається актуальною.

Як раніше повідомляло агентство, сили ЗСУ вдарили по складах ракетно-артилерійського озброєння та боєприпасів російських окупантів під Чорнобаївкою, що на Херсонщині. Детонація та вибухи там тривали понад 3 години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-