російські війська націлились захопити всю Херсонщину – командування «Південь»

російські війська націлились захопити всю Херсонщину – командування «Південь»

Укрінформ
Російські війська готуються до захоплення всієї Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні Повітряного командування «Південь» у Фейсбуці.

«Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі. За наявними даними, готується до захоплення всієї Херсонщини під свій контроль, підтягує ресурси, відновлює технічні потужності, здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на Миколаївському напрямку продовжуються серійні обстріли реактивними системами залпового вогню як наших позицій, так і промислової зони Миколаєва. Ворог продовжує руйнувати інфраструктуру та тиснути психологічно на мирне населення. Постраждалих немає і дух миколаївців – незламний.

Читайте також: росіяни готуються видавати паспорти рф на захоплених територіях України - Мотузяник

Повідомляється також, що корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі змін не зазнало. Загрози зберігаються.

«У самопроголошеному Придністров’ї продовжується режим "особливих заходів безпеки", пов’язаних із загрозами терактів та провокацій нібито з боку України. З нашого ж боку кордон надійно захищений, сили оборони тримають ситуацію під контролем», - запевняють у ПК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що Офіс Президента відстежує всі рухи російських окупантів у Херсонській області, яка перебуває під тимчасовою окупацією. Він зазначив, що злочини росіян фіксуються в повному обсязі - насильство над людьми, масові викрадення, катування в підвалах, крадіжки майна, спроби створити фіктивні управлінські структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-