Пов’язані з фсб хакери розсилають небезпечні листи про «помсту у Херсоні»

Пов’язані з фсб хакери розсилають небезпечні листи про «помсту у Херсоні»

Укрінформ
Хакерське угруповання UAC-0010, яке пов’язане із Федеральною службою безпеки росії, розсилає небезпечні листи, при відкритті яких завантажується шкідлива програма.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повідомляє в Телеграмі.

“Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кібератаку від пов’язаного із ФСБ росії угрупування UAC-0010 (Armageddon). Хакери розсилають небезпечні листи з темою "Щодо проведення акції помсти у Херсоні!", які містять вкладення у вигляді файлу "План Херсон.htm", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Хакери Anonymous розповіли про злам rutube та мізерні шанси на відновлення

У разі відкриття зазначеного вкладення на комп'ютері буде створено файл "Herson.rar" із ярликом "План підходу та закладання вибухівки на об'єктах критичної інфраструктури Херсона.lnk". У Держспецзв'язку пояснили, що в результаті цього завантажиться шкідлива програма GammaLoad.PS1v2.

Хакерське угруповання UAC-0010 (Armageddon) від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну активно атакує критичну інформаційну інфраструктуру. Під час кібератак хакери використовують болючі для українців теми. Також зафіксовані випадки кібератак цієї групи проти країн Європейського Союзу.

Читайте також: російські хакери атакували сайти Міноборони та сенату Італії

Як повідомляв Укрінформ, російські хакери 9 травня здійснили масштабну DDoS-атаку на сайти українських телеком-операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-