Ворог блокує підземні виходи з «Азовсталі», захисники Маріуполя контратакують

Ворог блокує підземні виходи з «Азовсталі», захисники Маріуполя контратакують

Укрінформ
У Маріуполі вороги блокують підземні виходи з металургійного комбінату "Азовсталь", українські військові вдаються до контратак.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Вчора ворог не припиняв спроби штурму по землі. Основна мета - блокування виходів з системи підземних переходів, на яки ворогу вказав зрадник. Не дивлячись на це, наші Захисники Маріуполя роблять спроби контратак, ризикуючи всім. Героїзму Захисників Маріуполя немає достатньо потужного опису", - йдеться у повідомленні.

Андрющенко зазначив, що однією з найбільших проблем є ворожі дрони. Якби був спосіб їх засліпити або саджати - нашим було б набагато легше, і не лише в Азовсталі, зауважив він.

Читайте також: Заблоковані на «Азовсталі» бійці звернулися по допомогу до Ілона Маска

Як повідомляв Укрінформ, Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців із Азовсталі на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати Азовсталь наразі неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру "екстракшн".

7 травня Верещук повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено. Після цього ватажок "ДНР" денис пушилін заявив, що у них "розв'язані руки", і атаки на Азовсталь стали ще жорстокішими.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує, і люди помирають у муках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-