В окупантів і їхніх маргіналів на захоплених територіях шансів немає - Президент

В окупантів і їхніх маргіналів на захоплених територіях шансів немає - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає висловлювання колаборантів на тимчасово захоплених росіянами українських територіях «заявами космічної дурості» й запевняє, що Україна звільнить усі свої землі та людей.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я впевнений, що цей травень матиме в українській історії особливе значення. Так, російські війська все ще на нашій землі, й ті маргінали, яких російська держава знайшла собі як колаборантів, роблять заяви космічного масштабу і космічної ж дурості, як характеризувався цей їхній рівень ще в «Собачому серці». Але хай там що роблять окупанти, це нічого не означає. У них немає шансів. Я впевнений, що ми звільнимо нашу землю і людей», - сказав Президент.

Зеленський підкреслив, що з новою підтримкою від США, з ленд-лізом, з допомогою від Великої Британії та Євросоюзу, Канади, Японії, Австралії, від усього вільного світу, українцям буде легше.

Читайте також: Зеленський: Ми звільнимо нашу землю і людей, з допомогою вільного світу це буде легше

Також він нагадав, що говорив у середу і з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про оборонну допомогу Україні, енергетичну взаємодію та нові санкції проти росії.

«Крок за кроком робимо все, щоб саме агресору було найбільш боляче від агресії», - зауважив глава держави.

Як повідомлялося, окупаційна влада у тимчасово захоплених районах Херсонщини планує звернутися до путіна з проханням приєднати регіон до рф.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк підкреслив, що єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області, – прохання про помилування після вироку суду.

Читайте також: Зеленський: Війна закінчиться, коли Україна поверне своє - зайвого нам не треба

Будь-які сценарії й маніпуляції російських окупантів та колаборантів зі "статусом" Херсонської області є юридично нікчемними і не відповідають ні позиції органів місцевого самоврядування, ні жителів області, заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв наголосив, що херсонці бачать себе виключно в складі України, і закликав українську владу підтримати містян.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-