Електромонтеру Азовсталі повідомили про підозру за «злив» даних ворогу

Електромонтеру Азовсталі повідомили про підозру за «злив» даних ворогу

Укрінформ
Маріупольцю, який передав росіянам інформацію щодо розташування підземних тунелів на території металургійного комбінату "Азовсталь" заочно повідомили про підозру у держзраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування ПРАТ "МК Азовсталь" у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: росіяни продовжують обстрілювати «Азовсталь» із важкої артилерії та авіації

"За даними слідства, підозрюваний передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі", - ідеться у повідомленні.

З початку військової агресії російської федерації тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають.

Читайте також: На «Азовсталі» залишаються ще понад 100 цивільних - Кириленко

Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами РФ території, про підозру йому повідомили заочно.

Читайте також: Загарбники продовжують штурм Азовсталі - зосередилися на підриві моста, де була евакуація

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО. Відповідно до списків, які вже верифікували, із Маріуполя російські загарбники депортували в рф або так звану днр майже 40 тисяч людей.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-