Європейські столиці обговорюють ціну миру, яку ще доведеться сплатити - Зеленський

Європейські столиці обговорюють ціну миру, яку ще доведеться сплатити - Зеленський

Укрінформ
У європейських столицях головною темою 9 травня є ціна миру, яку доведеться сплатити, аби зупинити росію.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Зазвичай 9 травня європейці згадували ціну миру, яка була сплачена всіма народами континенту 77 років тому, говорили, як не допустити повторення такої страшної війни. Зрозуміло, що зараз все інакше, у європейських столицях головна тема - це та ціна миру, яку ще доведеться заплатити, зупиняючи розв'язану росією війну", - сказав Президент.

Він додав, що у європейських столицях також обговорюють ціну для росії за те, що вона знову принесла у Європу зло тотальної війни на знищення українського народу.

Читайте також: Зеленський: рф - єдиний винуватець руйнування миру, це її історична відповідальність

"Реальність вже не змінити, реальність потребує миру, єдиним винуватцем того, що мир був зруйнований, є і залишиться російська держава, це історична відповідальність для росії", - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що українці продовжують працювати на оборону, перемогу, відновлення справедливості. "Я вдячний всім нашим захисникам, захисницям, вдячний усім, хто захищає Харківщину, захищає Донбас, південь України, хто не здається і чекає український прапор в усіх тих містах, які тимчасово захоплені окупантами - Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь та інші міста і громади. Український прапор повернеться, бо це наша країна", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна зробила ще один важливий крок на шляху до ЄС - Президент

Як повідомлялося, 9 травня Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Документ дозволяє президентові США використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі в Україну зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів тощо. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Програма ленд-лізу діяла під час Другої світової війни. Вона дала США змогу оперативно надавати союзникам зброю.

Від початку війни проти України Європейський Союз запровадив проти росії вже п'ять пакетів санкцій. Наразі готується шостий, прийняття якого, за деякими даними, блокує Угорщина.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-