Українців просять не повідомляти про успішні операції ЗСУ до офіційних заяв Генштабу

Українців просять не повідомляти про успішні операції ЗСУ до офіційних заяв Генштабу

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала мешканців звільнених населених пунктів, блогерів не повідомляти до офіційних заяв Генерального штабу ЗСУ про звільнення територій.

Про це вона сказала в телеефірі єдиних новин, передає Укрінформ.

"Плани ЗСУ під час війни оголошувати не можна, тому що тоді вони не здійсняться, інформація - це теж елемент бойових дій, і дуже важливий. <...> Навіть e той момент, коли певний населений пункт повертається під контроль ЗСУ, поки не будуть там закріплені ЗСУ, ми не можемо про це повідомляти. І, користуючись нагодою, я звертаюся до всіх небайдужих і місцевих громадян, і блогерів, всіх, хто хоче порадіти перемогам, не поспішати все це робити до офіційних заяв Генштабу або Головнокомандувача", - сказала Маляр.

Вона нагадала, що Генеральний штаб, Міноборони підтверджували інформацію про проведення контрнаступальних дій ЗСУ і про успішні результати окремих операцій.

Читайте також: Журналістам дозволили показувати наслідки обстрілів військових об’єктів із затримкою в 12 годин

Водночас, як наголосила Маляр, більш детальну інформацію Генштаб буде оголошувати тільки після того, як операції по тих чи іншим напрямках будуть завершені.

Читайте також: Не працюйте корегувальниками вогню у ворога. Інфографіка

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, на Харківському напрямку Збройні сили України 6 травня відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-