У Міноборони кажуть, що держава робить усе для запобігання псевдореферендумам на Херсонщині

У Міноборони кажуть, що держава робить усе для запобігання псевдореферендумам на Херсонщині

Укрінформ
Найзапекліші бої тривають нині в Донецькій, Луганській областях та поблизу Харкова, а на Херсонщині Українська держава «специфічними методами» не дозволяє росії реалізувати фейкові референдуми.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, відповідаючи на запитання, на яких напрямках йде контрнаступ ЗСУ і де атаки ворога захлинулись.

«У нас зараз основне поле битви - це південь і схід України. І дійсно, російська армія спочатку ставила мету глобальну - одразу проковтнути всю Україну, захопивши Київ, зараз вони намагаються все це поділити, умовно кажучи, на зони чи на шматки, чи частини областей. І дійсно, вони рухаються. Якщо подивитись, це в основному схід, і вони намагаються насамперед – це Донецька, Луганська області, і там тривають запеклі бої, там обстріли йдуть по всій лінії фронту, там складна ситуація, в тому числі й гуманітарна. Але разом з тим зараз намагаються захопити Херсонську область, бої тривають і на Харківщині. На Харківщині їх дещо відсунули», - повідомила Маляр.

За словами заступниці міністра, ЗСУ не просто чинять серйозний опір, не дають ворогу просунутись далі, а й відсувають його вже з тимчасово зайнятих територій Харківщини.

Читайте також: Армії рф не вдається просунутися вглиб України - Міноборони

Що стосується територій на Херсонщині, Маляр відзначила, що там «дуже цікава історія» відбувається.

«Так як у 2014 році росіянам не вдається миттєво захопити. Такої підтримки місцевого населення у них там немає. Навпаки, наші громадяни чинять потужний опір, і, щоб було зрозуміло, це не тільки громадяни, а й держава Україна. Але ви повинні розуміти, що на тимчасово зайнятих територіях держава може діяти тими способами, які ми не можемо з вами обговорювати з екранів. Але той факт, що поки що не відбулися і не можуть відбутися референдуми так звані – це говорить про те, що Україна ефективно робить свою роботу», - сказала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-