Генсек ООН приголомшений бомбуванням школи на Луганщині, де загинули понад 60 осіб

Генсек ООН приголомшений бомбуванням школи на Луганщині, де загинули понад 60 осіб

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш приголомшений повідомленням про бомбування рашистами школи в Білогорівці на Луганщині, де переховувалися люди.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це йдеться в заяві речника Генсека Сфефана Дюжарріка, поширеній у неділю.

«Цей напад є ще одним нагадуванням про те, що у цій війні, як і в багатьох інших конфліктах, найбільшу ціну платять мирні жителі», - зазначив Дюжаррік.

Читайте також: На Луганщині росіяни скинули авіабомбу на школу, в якій ховалися близько 90 осіб

За ого словами, Генеральний секретар вкотре заявляє, що «під час війни завжди слід щадити цивільне населення та цивільну інфраструктуру». Ця війна повинна закінчитися, і має бути встановлено мир відповідно до Статуту ООН та міжнародного права, зазначив речник Генсека.

Читайте також: Через авіаудар по школі на Луганщині загинули щонайменше 62 людини

Організація Об'єднаних Націй та її гуманітарні партнери в Україні й надалі надаватимуть підтримку тим, чиї життя зруйнувала війна, додав він.

При цьому Джіюраррік у своєму повідомленні жодного разу не згадав винуватця бомбування – росію.

Читайте також: Розбирати завали у Білогорівській школі неможливо через обстріли - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня в Луганській області росія скинула авіабомбу на школу в селі Білогорівка біля Лисичанська, у підвалі якої ховалися близько 90 осіб. Понад 60 загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-