На Зміїному ЗСУ знищили три катери та ПЗРК «Тор»

На Зміїному ЗСУ знищили три катери та ПЗРК «Тор»

Укрінформ
За минулу добу ЗСУ завдали багато ударів по острову Зміїний: знищено два катери типу "Раптор", малий десантний катер та ПЗРК "Тор", 80 загарбників пішли на дно.

Про це повідомив у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

"Протягом минулої доби наші ЗСУ нанесли багато ударів по острову Зміїний. Було знищено два катери типу "Раптор" та один отримав пошкодження, було також знищено малий десантний катер, 80 рашистів пішли на дно. Також знищено ПЗРК "Тор". Наш Зміїний або буде українським, або буде безлюдним", - сказав речник ОВА у відеозверненні.

Читайте також: Біля острова Зміїний відбулись повітряні бої між Україною та рф: противник зазнав втрат

Крім того, він повідомив, що вночі, 8 травня, підрозділами повітряного командування "Південь" були виявлені та знищені дві крилаті ракети типу "Х", випущені ворожим винищувачем з напрямку Чорного моря по Одещині.

Речник ОВА також нагадав про подовжену комендантську годину, яка триватиме в Одесі та області з 22 години 00 хвилин 8 травня 2022 року до 05 годин 00 хвилин 10 травня 2022 року. Братчук закликав не виходити з домівок або укриттів і не нехтувати сигналами про повітряну тривогу.

Читайте також: Загарбники витрачають близько $900 мільйонів в день на війну в Україні – Newsweek

Як повідомлялося, сьогодні в Україні відзначають День пам'яті та примирення, однак масових заходів не буде, у багатьох областях запроваджено подовдену комендантську годину.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-