війська рф готуються до продовження наступу на Ізюмському напрямку

війська рф готуються до продовження наступу на Ізюмському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська готуються до продовження наступу на Ізюмському напрямку. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 6:00 8 травня російська федерація продовжує повномасштабну війну проти України.

Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями й тимчасово окупованим Кримом.

Читайте також: Війна з рф: Резніков розповів, яку західну зброю й техніку освоюють українські захисники

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямку обстановка без суттєвих змін.

За даними Генштабу, зберігається загроза нанесення з території білорусі ракетних та авіаційних ударів по об’єктах України.

Визначені підрозділи збройних сил рф продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-російського кордону у брянській та курській областях.

На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від Харкова.

Читайте також: Ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни на Харківщині

війська рф здійснювали артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

На Ізюмському напрямку російські загарбники основні зусилля зосереджували на підготовці до продовження наступу на напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Слов’янськ.

З метою посилення угруповання з території росії ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ої загальновійськової армії у визначені райони, здійснював артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони.

Читайте також: Біля острова Зміїний відбулись повітряні бої між Україною та рф: противник зазнав втрат

Для уточнення положення військ ЗСУ противник продовжував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Ізюм та Кам’янка.

На Донецькому напрямку угруповання загарбницьких військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку Новомихайлівки.

На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю села Шандриголове.

Читайте також: Захисники Маріуполя просять про евакуацію

На Маріупольському напрямку війська рф продовжують блокувати українські підрозділи в районі заводу “Азовсталь”, за підтримки вогню артилерії та танків проводять штурмові дії.

За інформацією Генштабу, ворог продовжує підвозити озброєння, військову техніку, боєприпаси та паливно-мастильні речовини для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках угруповання російських військ за підтримки авіації завдає ударів по військових та цивільних об’єктах, проводить перегрупування й посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів ЗСУ противник застосовував безпілотний літальний апарат “Орлан-10ˮ.

На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою.

Читайте також: Рішення про ленд-ліз свідчить про бажання США бути партнером у перемозі над рф - Резніков

Згідно з даними Генштабу, збройні формування в Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності “Повна”.

Кораблі чорноморського флоту росії в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

За попередню добу зенітно ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ уразили один вертоліт Мі-28Н, сім безпілотників типу “Орлан”, два безпілотники типу “Форпост” та дві крилаті ракети.

Додатково два безпілотники типу “Орлан” були знищені зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

Читайте також: Ветерани Другої світової війни закликали путіна випустити з оточення українських захисників Маріуполя

На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили дев’ять атак ворога, знищили 19 танків, 20 одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальні броньовані автомобілі, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 7 травня знищили близько 25 100 (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-