У ВООЗ підтвердили 200 нападів на медзаклади в Україні та закликали рф припинити війну

У ВООЗ підтвердили 200 нападів на медзаклади в Україні та закликали рф припинити війну

Укрінформ
Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус підтвердив 200 нападів на систему охорони здоровʼя в Україні з початку війни та закликав росію "надати найнеобхідніші ліки – мир".

На цьому він зауважив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«ВООЗ вже підтвердила 200 нападів на систему охорони здоровʼя в Україні з початку війни. Ці напади мають зупинитися. Система охорони здоровʼя ніколи не повинна бути ціллю», - сказав Гебреїсус.

Директор ВООЗ також зазначив, що під час візиту до України зустрівся з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем, першою заступницею глави МЗС Еміне Джапаровою та обговорив з Міністерством охорони здоров’я забезпечення допомоги у зонах конфлікту.

Крім того, Гебреїсус поінформував про діяльність організації в Україні: з початку вторгнення нашій країні надали медичне приладдя для хірургій, ліки, 15 дизельних генераторів.

«ВООЗ передасть завтра 20 швидких. ВООЗ також підтримувала чи координувала понад 50 бригад екстреної медичної допомоги в Україні та сусідніх країнах, які приймають біженців», - зазначив директор ВООЗ.

Читайте також: Шмигаль закликав ВООЗ перенести свій регіональний офіс із москви до Києва

Він додав, що за останні місяці організація тренувала тисячі українських медиків та організувала 3 центри здоров’я на заході України для підтримки медичної евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я України закликав ВООЗ об'єднатися з іншими гуманітарними місіями в питанні забезпечення контролю за наданням медичної допомоги українським громадянам, які перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-