путін думає, що підвищення ставок у війні з Україною допоможе йому досягти успіхів – ЦРУ

путін думає, що підвищення ставок у війні з Україною допоможе йому досягти успіхів – ЦРУ

Укрінформ
кремлівський лідер путін сподівається, що може добитися успіху своєї провальної воєнної кампанії в Україні, якщо підвищуватиме ставки – попри втрати й невдачі російських сил у боях із ЗСУ.

Про це заявив у суботу директор ЦРУ Вільям Бернс під час виступу в Вашингтоні, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Він (путін – ред.) перебуває в такому стані, коли не вірить, що може дозволити собі поразку»,- заявив глава Центрального розвідувального управління США.

За словами Бернса, кремлівський лідер «переконаний, що підвищення ставок зрештою дозволить йому досягти прогресу».

Глава ЦРУ, крім того, зазначив, що за агресією росії проти України також уважно спостерігає Китай, який хоче використати подібний сценарій для анексії Тайваню.

За його словами, керівництво КНР вражене запеклим опором України російськими загарбниками, а також економічними втратами, які несе росія.

«Це речі, які вони (китайська сторона – ред.) дуже ретельно зважують», – сказав Бернс.

Читайте також: Багато аналітиків недооцінювали, наскільки потужним буде український опір - ексглава ЦРУ

Водночас, він попередив, що невдачі росії навряд чи змінять довгострокові цілі Китаю. Хоча, за його словами, нинішня ситуація з рф «впливає на розрахунки» Пекіна щодо подальших дій.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця директор ЦРУ Вільям Бернс наголосив, що в США не виключають можливості застосування путіним ядерних боєприпасів в Україні. Водночас, він попередив, що американська розвідка дуже уважно спостерігає за діями росіян у цьому зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-