Ракетні обстріли, техніка та «вагнерівці»: ворог намагається прорватися в Попасну

Ракетні обстріли, техніка та «вагнерівці»: ворог намагається прорватися в Попасну

Укрінформ
На Луганщині російські війська хочуть прорватися в Попасну і в напрямку на Сєвєродонецьк та Воєводівку. Для прориву залучені «вагнерівці» та велика кількість військової техніки.

Про це у Телеграмі у відеоефірі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація дуже важка, але контрольована. Найбільші зусилля ворог кидає на те, щоб зробити прорив в Попасній, і напрямок на Сєвєродонецьк і Воєводівку. Ось туди вони більш всього кинули і техніки, і людей, приватні військові компанії «вагнерівців», там саме відбувається найбільша кількість обстрілів ракетами, авіаударами… Там просто жахлива достатньо ситуація», - сказав очільник області.

Читайте також: На Луганщині евакуаційне авто потрапило під ворожий обстріл

Він зазначив, що українські військові тримаються та очікують на допомогу та підсилення. «Сподіваюсь, що все буде нормально», - додав Гайдай.

За його словами, кадирівці на Луганщині не воюють - тільки мародерять та знімають відео.

Полонені російські військові розповідають, що мета у загарбників одна - вийти на географічні кордони Луганської області.

«Наступні декілька днів будуть важкими, адже росіяни будуть намагатися зробити «щось», щоб 9 травня звітувати перед путлером, тож закликаю: будьте обережними, залишайтеся в укриттях, обмежте перебування на вулиці», - наголосив керівник ОВА, нагадавши, що в області триває евакуація цивільних.

Читайте також: За добу росіяни 24 рази обстріляли Луганщину, пошкоджені 36 будинків

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії: зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних заклади, пошкоджено всі лікарні. У регіоні залишається близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-