Війна проти України завдає великої шкоди найбоєздатнішим підрозділам рф – Міноборони Британії

Війна проти України завдає великої шкоди найбоєздатнішим підрозділам рф – Міноборони Британії

Укрінформ
Агресія проти України завдає великої шкоди деяким із найбільш боєздатних підрозділів та найпередовішим можливостям армії росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«Агресія проти України завдає великої шкоди деяким із найбільш боєздатних підрозділів і найпередовішим можливостям росії. Після цієї агресії росії знадобиться значний час і витрати, щоб відновити свої збройні сили», – заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що замінити модернізовану та вдосконалену техніку буде особливо складно через санкції, які обмежують доступ росії до критичних мікроелектронних компонентів.

Зазначається, що українські солдати знищили в боях щонайменше один танк типу Т-90М, найсучасніший російський танк.

«Т-90М був представлений у 2016 році і включає в себе покращену броню, модернізовану гармату та покращені системи супутникової навігації. Близько 100 танків Т-90М нині перебувають на озброєнні серед найкраще оснащених російських підрозділів, у тому числі тих, що воюють в Україні», – заявили у відомстві.

Читайте також: росії знадобляться роки, щоб відновити повітряно-десантні війська – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, розпочала масовані бомбардування мирних міст і сіл. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять завзятий опір російським загарбникам і завдають їм величезних втрат.

США й Європейський Союз ухвалив економічні й особисті санкції проти російської федерації, спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-