росія обдурила переселенців з ОРДЛО, які тікали від війни - перехоплення СБУ

росія обдурила переселенців з ОРДЛО, які тікали від війни - перехоплення СБУ

Аудіо
Укрінформ
росія не виконує обіцянки про дотримання соціально-побутових умов для переселенців з ОРДЛО.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомила у Телеграмі.

В одній із перехоплених СБУ телефонних розмов російський військовий та його дружина обговорюють переселенців, які приїхали до рф та нарікають на умови проживання.

“Баба из Донецка высказывала, что им обещали одно жилье, а дали другое, обещали по одному кормить, а кормят по-другому…”, - розповідає жителька Краснодарського краю своєму чоловіку.

Читайте також: «Засипають пісок у танки, аби не йти в атаку»: військові рф придумують лайфхаки, щоб вижити

Потім співрозмовники не стримують емоції та приходять до висновку, що якщо не подобається, нехай їдуть додому, адже їх “сюда никто не звал и никто здесь не держит”.

Реальність, у яку потрапили переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, не має нічого спільного з пропагандистськими сюжетами про допомогу “жителям Донбасса”, наголошують у СБУ.

Переселенці, відігравши роль “біженців” на російському телебаченні, тепер кинуті напризволяще і почуваються “людьми другого сорту” в оточенні росіян, які їх відверто зневажають.

У СБУ підкреслили, що ні російським військовим, ні їхній брехні та зомбоідеології не місце в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого ватажки так званих "Л/ДНР" оголосили евакуацію жителів окупованих територій України до Ростовської області рф через нібито наступ Збройних сил України.

Тоді ж президент росії путін пообіцяв кожному жителю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на евакуацію на територію Ростовської області рф.

У Ростовській області через наплив жителів ОРДЛО був запроваджений режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-