Зеленський заснував відзнаку «За мужність і відвагу»

Зеленський заснував відзнаку «За мужність і відвагу»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заснував почесну відзнаку «За мужність та відвагу» для відзначення бойових звитяг особового складу військових частин ЗСУ та інших військових формувань, мужності та героїзму, виявлених в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Відповідний указ №310/2022 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Заснувати почесну відзнаку «За мужність та відвагу» для відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу військових частин (зʼєднань) Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, ведення бойових дій та виконання бойових (спеціальних) завдань», - ідеться в документі.

Відзнаку «За мужність та відвагу» присвоює Президент за поданням відповідно головнокомандувача ЗСУ, керівника державного органу, що здійснює керівництво утвореним згідно з законом військовим формуванням.

У разі відзначення військової частини (зʼєднання) почесною відзнакою «За мужність та відвагу» до трубки верхівки древка Бойового прапора відповідної військової частини (зʼєднання) прикріплюється двостороння стрічка зеленого захисного кольору, обшита по периметру золотавим кантом.

Зазначається, що на одному кінці стрічки з обох сторін золотавими літерами вишиті напис «За мужність і відвагу» та зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого, а інший кінець стрічки з обох сторін прикрашений рослинним орнаментом та зображенням медальйона-підвіски Знака Президента.

Кінці стрічки прикрашені золотою бахромою. Розмір стрічки - 250х12 см.

Читайте також: Зеленський нагородив майже 300 воїнів, які захищають Маріуполь

Указом також встановлено, що військовослужбовці військових частин, відзначених «За мужність та відвагу», можуть носити нагрудні знаки, які вказують на їх приналежність до відповідних частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-