рф спробує роздути загрозу для України від військових навчань білорусі - Міноборони Британії

рф спробує роздути загрозу для України від військових навчань білорусі - Міноборони Британії

Укрінформ
росія намагатиметься роздути загрозу, яку представляють Україні білоруські військові навчання, щоб не дати ЗСУ можливості перекинути свої сили з півночі на схід країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«Росія, ймовірно, намагатиметься роздути загрозу, яку представляють Україні ці (білоруські військові – ред.) навчання, щоб закріпити українські сили на півночі, не даючи їм змоги взяти участь у битві за Донбас», - заявили у відомстві.

Зазначається, що білоруські сухопутні війська перекидаються від гарнізону до поля для навчань. «Це відповідає сезонним нормам, оскільки білорусь у травні входить у кульмінацію свого циклу зимових навчань. Проте нині не очікується відхилення від їхньої активності, яке може становити загрозу для союзників і партнерів (Британії – ред.)», - додали у відомстві.

Читайте також: Залужний: Боремося за кожний сантиметр української землі

Як повідомляв Укрінформ, вчора в збройних силах білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-