ЗСУ за добу знищили вісім повітряних цілей ворога

ЗСУ за добу знищили вісім повітряних цілей ворога

Укрінформ
Протиповітряна оборона Повітряних Сил та Сухопутних військ за минулу добу збила вісім повітряних цілей - один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10».

Про це повідомило у Фейсбуці Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Протягом доби 2 травня пілотована авіація окупантів фактично не входила у зону дії української ППО. Натомість противник продовжує завдавати ракетних ударів, нарощує в повітряному просторі України присутність безпілотних літальних апаратів, які дають цілевказання артилерії, здійснюють повітряну розвідку та коригування вогню. За добу 2 травня протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сухопутних військ збито вісім повітряних цілей – один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10»", - йдеться у повідомленні.

«Форпост» був збитий підрозділом ЗРВ повітряного командування «Південь» і є дороговартісним апаратом, який оцінюють у 7 мільйонів доларів.

Це ліцензована ізраїльська копія БпЛА «Searcher». За версією міністерства оборони окупантів, у 2019 році усі запчастини даного БпЛА пройшли імпортозаміщення, установлено російське програмне забезпечення і він може нести озброєння – контейнер із ракетою ПТРК. "Ну, як ви вже здогадались, «нє імєющій аналогов»!", - додали у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Зупинити, відтіснити і вигнати ворога: Мотузяник впевнений в успішній оборонній операції ЗСУ

Авіація Повітряних Сил продовжує бити окупантів з повітря, завдаючи потужних ударів по позиціях, колонах, логістиці та живій силі рашистів різними видами озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об’єднаних сил українські захисники 2 травня знищили шість російських танків та збили п'ять безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-