Голова комітету з розвідки Конгресу США: Візит Байдена в Україну - лише «питання часу»

Голова комітету з розвідки Конгресу США: Візит Байдена в Україну - лише «питання часу»

Укрінформ
Голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф вважає, що візит президента США Джо Байдена в Україну відбудеться, як тільки це стане можливим.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав у неділю в інтерв’ю CNN, розповідаючи зустріч делегації членів Конгресу США з Президентом Володимиром Зеленським 1 травня.

«Думаю, президентський візит розглядається, питання лише в тому, як скоро це стане можливим», - зазначив Шіфф. За його словами, «це питання часу».

Читайте також: Світ продовжить притягати росію до відповідальності – Байден

Зустріч із Зеленським, сказав він, присвятять подальшій допомозі США Україні в умовах нової фази війни, зокрема щодо поставок далекобійної артилерії. Він зазначив, що члени делегації передали цю інформацію президенту Байдену.

«Ми докладно обговорили подальшу фазу війни. Вона переходить від етапу, коли українці влаштовували засідки на російські танки (це були бої ближнього бою) – до боїв на відстані з використанням далекобійної артилерії, і це змінює характер того, що потрібно Україні для оборони», - зауважив Шифф.

Читайте також: Блінкен розповів Кулебі, коли американські дипломати повернуться в Україну

Делегація Конгресу також обговорила з Зеленським гуманітарну кризу, проблеми біженців, скоєння воєнних злочинів російськими військами. Члени делегації також мали на меті передати Зеленському послання підтримки, зазначив конгресмен.

Читайте також: США будуть з Україною до перемоги, ми не зацікавлені у інших варіантах - делегація Конгресу

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня Президент України провів зустріч з делегацією членів Конгресу США, зокрема головою Палати представників Ненсі Пелосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-