Зеленський: Не було жодного дня без спроб знайти рішення для порятунку людей із Маріуполя

Зеленський: Не було жодного дня без спроб знайти рішення для порятунку людей із Маріуполя

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що не було жодного дня, коли не намагалися знайти рішення для порятунку людей з Маріуполя.

Про це Президент сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні нам нарешті вдалося розпочати евакуацію людей з Азовсталі. Після багатьох тижнів переговорів, після багатьох спроб, різних зустрічей, людей, дзвінків, країн, пропозицій, нарешті... Не було жодного дня, щоб ми б не пробували знайти таке рішення, яке забезпечить порятунок наших людей. Сьогодні, вперше за всі дні війни, запрацював цей життєво необхідний коридор. Дві доби припинення вогню на цій території. Вдалося вивезти понад 100 цивільних – жінок, дітей, які рятувалися від бойових дій саме там. Саме на «Азовсталі», - сказав Зеленський.

За його словами, враховуючи всі складнощі процесу, перші евакуйовані прибудуть у Запоріжжя завтра вранці.

Читайте також: З Маріуполя і надалі вивозитимуть цивільних та військових - Єрмак

Президент сподівається, що завтра також будуть дотримані всі необхідні умови, щоб продовжити вивозити людей із Маріуполя. За його словами, евакуацію планується розпочати о восьмій ранку.

Зеленський подякував усім, хто брав участь у підготовці і порятунку людей, і хто забезпечує цей гуманітарний коридор.

"Будемо і надалі робити все, щоб евакуювати наших людей з Азовсталі, і Маріуполя в цілому. Організація таких гуманітарних коридорів - один з елементів переговорного процесу, який триває. Він дуже складний, тим не менш. Як би складно не було, вдалося врятувати більше 350 тисяч людей з районів бойових дій", - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, керівник парламентської фракції «Слуга народу», голова української переговорної делегації Давид Арахамія разом з віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук заявили, що в рамках спеціальної операції “Евакуація Азовсталь” сьогодні вдалося вивезти понад 100 цивільних осіб.

Читайте також: В ООН підтвердили евакуацію цивільних з «Азовсталі»

30 квітня командування полку "Азов", який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

На території заводу "Азовсталь" перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-