росія хоче надовго закріпитися в Херсоні - розвідка Британії

росія хоче надовго закріпитися в Херсоні - розвідка Британії

Укрінформ
Заяви про «неможливість» повернення Україні тимчасово захопленого Херсона та перехід з гривні на рубль, ймовірно, свідчать про намір росії здійснити сильний політичний та економічний вплив на Херсон у довгостроковій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Після захоплення Херсона росія намагалася легітимізувати свій контроль над містом та прилеглими територіями шляхом встановлення проросійської адміністрації.

Нещодавні заяви цієї адміністрації включають оголошення повернення під контроль України «неможливим» та оголошення про чотиримісячний перехід валюти з української гривні на російський рубль. Відсьогодні в Херсоні мають використовувати російський рубль.

Читайте також: Херсонщину та частину Запорізької області загарбники відключили від зв’язку та інтернету

Ці заяви, ймовірно, свідчать про намір росії здійснити сильний політичний та економічний вплив на Херсон у довгостроковій перспективі.

«Тривалий контроль над Херсоном та його транспортними сполученнями підвищить здатність росії підтримувати просування на північ і захід і покращить безпеку російського контролю над Кримом», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет.

Читайте також: Загарбники намагаються вийти на кордони Херсонщини для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг

У Держспецзв’язку наголосили, що населення цих областей може залишатись на зв’язку з Україною. Навіть якщо російські загарбники відключили українське ефірне мовлення, зв’язок та інтернет, можна слухати радіо на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів. Також українські канали розкодовано на супутнику: супутник: Hotbird 13; частота: 11 219 МГц; поляризація: H (горизонтальна); символьна швидкість: 29 900; корекція помилок: FEC 3/5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-