У звільненому селі на Харківщині почалося загострення через інформацію блогера – Міноборони

У звільненому селі на Харківщині почалося загострення через інформацію блогера – Міноборони

Укрінформ
Заступник міністра оборони Ганну Маляр повідомила, що у селі Руська Лозова Харківської області, яке вчора звільнили від армії російської федерації, почалося загострення через інформацію блогера.

Як передає Укрінформ, про це Маляр повідомляє у Фейсбуці.

“Міноборони та ЗСУ неодноразово звертались до всіх вас, шановні українці, з проханням не оприлюднювати результати військових операцій до того, як це зробить Генштаб. Не треба писати про звільнені села чи міста до оприлюднення цієї інформації Міноборони або ЗСУ. Чому? Тому що ворог після ваших публікацій починає їх знову атакувати. Ворог чутливий до публічності. Після перемоги поясню причини”, - заявила Маляр.

Заступник міністра оборони пояснила, коли Збройні сили України надійно закріпляться на рубежі, цю інформацію буде офіційно повідомлено.

Читайте також: ЦПД викрив нові фейки кремлівської пропаганди

Маляр нагадала про такі випадки, коли звільняли Київську область. Тоді Міноборони офіційно займало стриману позицію, бо командуванню операцією потрібна була “тиша” для просування українських військ вперед.

“Вчора знов відбувся випадок шкідливої для оборони публічності. Відомий блогер вдень оприлюднив інформацію про звільнення села Руська Лозова на Харківщині. І в цьому ж пості оприлюднив ще дві речі, які не треба було публічно писати. Інформація миттєво набула масштабного розголосу, на Міноборони посипались запити, які довелось підтверджувати. А вже ввечері там почалось загострення. Ворог активізувався. І станом на зараз там шість поранених (оновлюю, поки ви читаєте цей пост вже один загиблий і 12 поранених. Ось така ціна посту і лайків)”, - заявила Маляр.

Читайте також: ЗСУ звільнили від російських загарбників село Руська Лозова на Харківщині

Заступник міністра оборони повідомила, що таку інформацію можуть надавати знайомі військові прямо з передової, але право її публічно поширювати належить Генштабу та Міноборони, бо ця інформація є частиною військової операції. Також Маляр закликала не поширювати інформації щодо військових у соцмережах.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня правоохоронці затримали чоловіка, який виклав в інтернет переміщення техніки ЗСУ в Києві, після чого ворог здійснив ракетний удар і зруйнував торгівельний центр, біля якого перебували українські військові.

Фото ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-