У росії від вторгнення в Україну програли всі - експосол США

У росії від вторгнення в Україну програли всі - експосол США

Укрінформ
У росії немає жодного переможця від вторгнення в Україну: програли путін, силовики, спецслужби, олігархи, середній клас.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив посол США в росії у 2011-14 роках, директор Інституту Фрімена-Сполі з міжнародних досліджень Стенфордського університету Майкл МакФол під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

Макфол зазначив, що путін не досяг головних цілей у війні проти України, які ставив два місяці тому - і загалом програв війну.

«Як ви всі знаєте, він не вважає Україну справжньою країною. Він не вважає українців нацією. Ви - лише «росіяни з акцентом». І однією з його цілей було повернення України в російську імперію, реколонізація. Маємо повну невдачу», - підкреслив дипломат.

Читайте також: Білий дім розглядає можливість внесення рф до списку країн-спонсорів тероризму – Єрмак

На його думку, путін зазнав поразки у «денацифікації» України, тобто у зміні режиму, усуненні Президента, поваленні уряду і призначенні своєї ляльки на чолі окупованої країни. Також Макфол констатує поразку російського лідера у намаганні знищити українську армію та в битві за головні міста, включно з Києвом.

Тепер, акцентує аналітик, путін, змінив мету вторгнення «на захист Донбасу», що цілковито відрізняється від заявленої на початку повномасштабної війни.

Читайте також: Міністр оборони Британії: путін може заявити, що йому потрібно більше «гарматного м’яса»

«Я не бачу жодного переможця всередині росії від цього вторгнення. Ні путін, ні силовики, ні генерали, ні кгбешники, точно не олігархи, точно не середній клас з великих міст. Можливо, бабусі з Сибіру, які живуть у дивній сфері путінського медіа. Вони думають, що роблять щось важливе. Я думаю, що більшість у програші», - наголосив Макфол.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня президент Байден у Варшаві заявив, що розв’язана путінським режимом війна в Україні вже стала стратегічним програшем для росії.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-