Загарбники роблять усе, щоб знищити будь-яке життя на Донбасі - Зеленський

Загарбники роблять усе, щоб знищити будь-яке життя на Донбасі - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що армія російської федерації робить усе, щоб знищити будь-яке життя на Донбасі.

Як передає Укрінформ, про це глава держави сказав у відеозверненні.

“Ми б’ємо окупанта по всіх напрямках, де вони намагаються наступати. Жорстка ситуація на Харківщині, але у наших військових, у наших розвідників є важливі тактичні успіхи. На Донбасі окупанти роблять усе, щоб знищити будь-яке життя на цій території. Постійні жорстокі бомбардування, постійні російські удари по інфраструктурі та житлових районах свідчать про те, що росія хоче зробити цю територію безлюдною - тому оборона нашої землі, захист наших людей - це буквально боротьба за життя”, - сказав Зеленський.

За його словами, для Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Краматорська, Слов’янська, Мар’їнки та всіх інших міст і громад Донбасу, які російські війська хочуть перетворити на руїни, в цій війні вирішується абсолютно все.

Читайте також: Зеленський: Програми підтримки України - доказ, що свобода вміє захищатися від тиранії

“Тільки якщо Україна вистоїть, вони будуть жити. Якщо ж російським загарбникам вдасться реалізувати їхні плани, хоча б частково, то у них ще вистачить артилерії і авіації, щоб зруйнувати до каміння увесь наш Донбас, як вони це вже зробили з Маріуполем. У місті, яке було одним із найбільш розвинених в регіоні, - просто російський концтабір посеред руїн. І порядки окупантів у тій частині Маріуполя, яку вони, на жаль, поки що контролюють, несуттєво відрізняються від того, що робили нацисти на захопленій території сходу Європи”, - сказав Президент.

Він зауважив, що російським військовим вдається бути навіть цинічнішими, ніж нацистам 80 років тому.

“Тодішні загарбники хоча б не розповідали, що це маріупольці і захисники міст самі себе обстрілювали і вбивали”, - підкреслив глава української держави.

Читайте також: Прикордонники - оборонці Маріуполя запевнили: Перемога буде за Україною!

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких понад 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-