В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 2 899 цивільних – ООН

В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 2 899 цивільних – ООН

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 899 випадків загибелі та 3 235 випадків поранень цивільного населення України з початку повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ за 29 квітня.

Зазначається, що серед загиблих - 970 чоловіків, 646 жінок, 64 дівчинки та 76 хлопчиків, а також 70 дітей та 1 073 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 380 чоловіків, 314 жінок, 67 дівчаток, 76 хлопчиків, а також 166 дітей та 2 232 дорослих, стать яких невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Читайте також: Удари по Києву під час візиту Генсека ООН є нападом на світову безпеку – Резніков

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Читайте також: Гутерреш: Я не маю ілюзій щодо негайного реформування Радбезу ООН

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-