Шанс на проведення переговорів у Маріуполі ще залишається - Подоляк

Шанс на проведення переговорів у Маріуполі ще залишається - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що шанс на спеціальний раунд переговорів з росією у Маріуполі ще залишається.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Безумовно, шанс (на проведення спецраунду переговорів – ред.) залишається. Для нас принципово було б забрати людей наших: не тільки цивільних, а й військових, які сьогодні є символом незламності України", - сказав Подоляк.

За його словами, рф націлена на максимальне знищення Маріуполя в цілому, проте в Офісі Президента не виключають, що зможуть домовитись з країною-агресором.

Читайте також: росію потрібно позбавити права вето в Радбезі ООН: Єрмак про обстріл під час візиту Гутерреша

Подоляк наголосив, що поки що російська федерація ігнорує пропозиції про звільнення цивільних і військових з Маріуполя. Він додав, що якщо росія хоче продемонструвати світу хоча б якісь залишки гуманізму, то вона має погодитись на евакуацію українців.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

Читайте також: З'явилася надія на евакуацію цивільних з Азовсталі - Верещук

У Маріуполі російські загарбники знищили понад 90% інфраструктурних об'єктів міста.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк 20 квітня запропонував росії провести спеціальний раунд переговорів щодо звільнення українських та військових із Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-