За два місяці над Львівщиною збили понад 20 ворожих ракет і десяток безпілотників

За два місяці над Львівщиною збили понад 20 ворожих ракет і десяток безпілотників

Укрінформ
Від початку розв’язаної росією повномасштабної війни проти Україні сили Протиповітряної оборони збили над Львівщиною понад 20 крилатих ракет та близько 10 БПЛА ворога.

Про це під час пресбрифінгу повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає кореспондент Укрінформу.

«За час війни силами Повітряної оборони над Львівщиною було збито понад 20 ракет та близько 10 безпілотників ворога. На допомогу військовим створено чатбот «Щось летить». Просимо активно реєструватися, бо це додаткове джерело інформації для нашої командування Протиповітряної оборони, вони ним постійно користуються. На даний момент вже маємо позитивні результати», - сказав Козицький.

За його словами, завдяки тісній співпраці з Мінцифри тепер можна авторизуватися у чатботі через Дію, що робить бота ще захищенішим. Постійно відбувається покращення функціоналу. Завдяки додатку можна повідомити про загрозу в небі (ракету, безпілотник чи літак).

Також Козицький додав, що після повномасштабної агресії рф у Львівській області доробили всі системи оповіщення і зараз вони працюють у всіх громадах. На облаштування було скеровано понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Читайте також: Сили ППО за добу знищили вісім ворожих цілей

Як повідомляв начальник Львівської ОВА в інтерв’ю Укрінформу, 18 квітня у Львів влучило чотири ракети ворога, три з них - у військові склади, які не використовувались за призначенням, одна - в СТО. Семеро людей загинули, 11 постраждали, троє у важкому стані. Крім того, уламки ракети було знайдено на території житлових будинків та в дитячому сиротинці. За словами Козицького, немає жодних безпечних місць в Україні, але влада робить усе можливе для того, щоб люди почувалися у безпеці. Тим більше, що понад 200 тис. переселенців знайшли прихисток у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-