Глава Бундесверу запевнила Резнікова у підтримці

Глава Бундесверу запевнила Резнікова у підтримці

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт провела окрему зустріч з главою Міноборони України Олексієм Резніковим на полях конференції з допомоги Україні на авіабазі «Рамштайн».

Про це повідомляє у Твіттері німецьке оборонне відомство, передає Укрінформ.

Зокрема, Ламбрехт в особистій бесіді запевнила українського колегу: "Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною".

У дописі зазначається також, що конференція в «Рамштайн» дала зрозуміти: НАТО та ЄС разом і продовжують підтримувати Україну.

Журналістам Ламбрехт підтвердила, що Німеччина надасть Україні зенітні танки Gepard. За її словами, ФРН від самого початку повномасштабної війни надавала Києву «дуже велику кількість» озброєнь: спочатку зі складів Бундесверу, а коли це стало неможливим, було вирішено, що Україна замовлятиме їх у промисловості, а німецька сторона оплачуватиме. «На цю ініціативу передбачено 2 млрд євро», - сказала міністр.

Читайте також: Німеччина передасть Україні зенітні танки Gepard

Вона також згадала запропоновану Берліном схему «обміну», коли країни, які мають техніку радянських зразків, віддають її Україні й натомість отримують сучасні німецькі аналоги. Це, на переконання очільниці німецького МО, є найшвидшим і найпростішим шляхом, як Україна може отримати необхідні озброєння.

Gepard був знятий з озброєння Бундесверу у 2010 році. Оснащений двома 35-міліметровими гарматами, він призначався для захисту бойових військ від літаків і гелікоптерів, що літають на малих висотах, а також для ураження наземних цілей. Оснащений двигуном і шасі танка Leopard 1, він міг уважно стежити за бойовою силою навіть у динамічних сценаріях, підходив для стаціонарного захисту від атак з повітря, наприклад з мостів або будівель.

Читайте також: Вільний світ має право на самозахист і допомагатиме Україні ще більше - Зеленський

Зенітний танк Gepard з бортовою поворотною пошуковою РЛС являє собою автономну і самодостатню систему озброєння з радіолокаційною дальністю 15 кілометрів. Радар стеження робить його придатним для бою за будь-якої погоди та видимості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-