ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди за добу

ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди за добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала впродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що згідно із заявою секретаря радбезу рф Миколи Патрушева, «кількість українських мігрантів у ЄС найближчим часом зросте до 10 мільйонів». Зважаючи на це, він повідомив про «прогнозоване погіршення криміногенної ситуації в Європі через українських бандитів». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Також, незважаючи на те, що ЗСУ ведуть бойові дії для захисту населення від ворога, міноборони рф повідомило, що «в будинку для людей похилого віку в місті Лиман бойовики обладнали опорний пункт, а персонал та літніх людей утримують як живий щит». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Читайте також: рф використовує сербського письменника для фейків про «розпад України»

Крім того, пропагандисти рф повідомили, що «поблизу Миколаївського авіаремонтного заводу неонацисти встановили радіокеровані вибухові пристрої, які планують підірвати під час скупчення людей та звинуватити в цьому зс рф». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, у ЦПД застерігають, що російські війська розпочали агресивну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на зниження рівня спротиву населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-