Штати не бачать, що путін готовий припинити війну мирним шляхом – Блінкен

Штати не бачать, що путін готовий припинити війну мирним шляхом – Блінкен

Укрінформ
російський президент володимир путін не демонструє жодних ознак готовності до завершення війни за допомогою дипломатії, шляхом мирних переговорів.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми не бачимо жодних ознак того, що президент путін серйозно налаштований на змістовні переговори (щодо припинення війни в Україні – ред.)», - зауважив глава американської дипломатії.

Читайте також: Гутерреш у москві наголосив на порушенні росією Статуту ООН

Зараз же, за словами Блінкена, адміністрація США робить усе можливе, щоб ЗСУ отримували зброю в рекордно короткі терміни. І це набагато звужує можливості для агресії російських загарбників.

«Ту територію, яку російський уряд ще два місяці тому вважав можливим захопити за якихось кілька тижнів, Україна сьогодні утримує міцно»,- зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: путін погодився на участь ООН в евакуації людей з Азовсталі - речник генсека

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен разом з міністром оборони Ллойдом Остіним напередодні здійснили візит підтримки в Україну, де зустрілися з державним керівництвом держави.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл, вбиває населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-