Посольство Британії закликало рф повернути контроль Україні над окупованими ядерними об’єктами

Посольство Британії закликало рф повернути контроль Україні над окупованими ядерними об’єктами

Укрінформ
Росія має негайно повернути повний контроль над окупованими українськими ядерними об’єктами компетентним українським органам.

Про це заявило посольство Великої Британії в Україні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У диппредставництві зауважили, що у Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу Україна і світ знову опинилися в небезпечному становищі. Зокрема, від початку повномасштабної війни російські війська пошкодили об'єкти в Чорнобильській зоні, обстріляли й окупували будівлі Запорізької АЕС - найбільшої в Європі.

«росія має негайно повернути повний контроль над окупованими українськими ядерними об’єктами компетентним українським органам. Безрозсудні дії росії є незаконними й становлять непотрібний ризик для ядерної безпеки. Чорнобильська катастрофа не повинна повторитися», - заявили у посольстві.

Читайте також: Рівень радіації на ЧАЕС після російських військових «ненормальний» — МАГАТЕ

Як повідомлялося, 26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф — аварія на Чорнобильській АЕС.

24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну, Чорнобильська АЕС була захоплена російськими військами. 31 березня загарбники залишили станцію.

У ніч проти 4 березня була захоплена Запорізька АЕС. З того дня атомна станція і місто Енергодар перебувають під контролем російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-