кремлівська пропаганда поширює фейк про захоплення архіву ОБСЄ у Маріуполі - ЦПД

кремлівська пропаганда поширює фейк про захоплення архіву ОБСЄ у Маріуполі - ЦПД

Укрінформ
Пропагандисти російської федерації розповсюджують дезінформацію про захоплення документів з архіву ОБСЄ у Маріуполі, які нібито свідчать про "злочини Збройних сил України".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

ЦПД представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів" російської пропаганди станом на ранок 26 квітня.

Так, пропагандисти рф повідомили, що військові формування ОРДО захопили архів ОБСЄ у Маріуполі, де було "виявлено звіти організації, в яких задокументовано військові злочини ЗСУ, що не потрапили до офіційних зведень". Також у приміщенні нібито було "знайдено міни, що вказує на зв’язок ОБСЄ з постачанням зброї Києву". У ЦПД застерегли, що це – дезінформація.

Читайте також: ЦПД назвав основні тези про Україну, які роспропаганда поширювала впродовж тижня

Крім того, міноборони рф заявило, що "в житловому будинку в Авдіївці "неонацисти" обладнали опорний пункт, на верхніх поверхах розмістили вогневі точки, у дворі – важку техніку, при цьому жителями насильно прикриваються як "живим щитом". У ЦПД заявили, що це фейк.

Незважаючи на те, що Україна веде оборонну війну, ЗМІ рф заявили про те, що ЗСУ обстріляли прикордонні селища Нехотіївка, Журавлівка та Головчино Білгородської області росії. У ЦПД застерегли, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, ворог зламав номер гарячої лінії бригади імені Лицарів Зимового Походу та розсилає фейкові повідомлення жителям Миколаївської та Херсонської областей для створення паніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-